Nová cesta k přípravě methyl-3-amino-4,5,6,7-tetrahydrobenzo[b]thiofen-2-karboxylátu a jeho následné využtí v heterocyklizačních reakcích - Tenora, Lukáš (2011)
Nová cesta k přípravě methyl-3-amino-4,5,6,7-tetrahydrobenzo[b]thiofen-2-karboxylátu, derivátu s významnou biologickou aktivitou. Jeho skelet je obsažen v řadě látek s antimikrobiálními, antimykobacteriálními, protizápalovými and protinádorovými vlastnostmi. Látka je také klíčovým meziproduktem přípravy modulátorů receptorů histaminu H4. V následujících reakcích je využita pro přípravu nových polykondenzovaných heterocyklických produktů cestou 1,3 dipolární cykloadice.