Nekonečné řady s programem Maple - Šrot, Karel, 1981- (2010)
Tato práce se zaměřuje na využití programu Maple při výuce nekonečných posloupností a řad reálných funkcí. V práci uvádíme konkrétní praktické příklady využívající program Maple, přičemž se soustředíme na čtyři hlavní témata - samotné řešení problému, kdy je program Maple prostředkem usnadňujícím rutinní a zdlouhavé výpočty, automatizaci výpočtu pomocí nových procedur, kritické hodnocení správnosti výsledků získaných prostřednictvím programu Maple a vytváření grafických výstupů, na kterých mimojiné demonstrujeme některé základní pojmy z tématu nekonečných řad. První kapitola se věnuje posloupnostem funkcí, zejména limitě posloupnosti funkcí a stejnoměrné konvergenci. Na několika příkladech ilustrujeme význam těchto pojmů prostřednictvím série grafů a animací. Dále se věnujeme výpočtu těchto limit a ověřování stejnoměrné konvergence s využitím standardních prostředků programu Maple. Představíme také dvě nové procedury, které tyto výpočty automatizují. Na závěr se stručně zmíníme o v