AG - nerovnost v příkladech - Navrátil, Milan (2010)
Diplomová práce se podrobně věnuje využití nerovnosti mezi aritmetickým a geometrickým průměrem při dokazování algebraických a geometrických nerovností. Text práce je rozdělen do dvou kapitol. První z nich se věnuje zformulování věty o AG-nerovnosti a předkládá několik důkazů založených na různých principech. Druhá kapitola je sbírkou řešených příkladů