Matematika ve starém Egyptě - Rábová, Kateřina, 1984- (2008)
Cílem této diplomové práce bylo ukázat, jak se počítalo ve starověkém Egyptě. V první části je ukázán historický vývoj a ostatní stránky staroegyptského života. V druhé části se již zaměřuji na algebraickou stránku matematiky.