Teorie pravděpodobnosti v učebnicích středních škol - Nimrichtrová, Jana, 1984- (2009)
Diplomová práce se zabývá vývojem vyučování teorie pravděpodobnosti na středních školách v českých zemích od roku 1860 po současnost. Vycházela jsem z učebnic matematiky, které se pro výuku pravděpodobnosti v dané době používaly