Veřejnoprávní regulace kapitálového trhu - Kyncl, Libor, 1983- (2010)
Cílem této rigorózní práce je analyzovat současný stav právní úpravy veřejného práva v oblasti kapitálového trhu s tím, že je brána v úvahu též regulace finančního trhu a dohledu nad ním obecně. Kromě právní úpravy se autor snažil do práce zahrnout též některé praktické aspekty současné situace na kapitálovém trhu a teoretické postuláty vyplývající z teorie finančního práva. Práce byla vytvořena dle aktuální právní úpravy v České republice zahrnující změny, které implementovaly směrnici MiFID.