Financování zdravotní péče v České republice s ukázkou modelů financování zdravotní péče ve vybraných zemích a judikaturou v této oblasti = Financing Health Care in the Czech Republic Demonstration Model of financing Health Care in Selected Countries and Case this area - Konečná, Jana (2010)
Rigorózní práce je zaměřena na oblast financování zdravotní péče nejen v České republice, ale i v jiných zemích. Hlavním záměrem a cílem této práce je přiblížit specifickou problematiku dlouhodobé udržitelnosti systému financování zdravotnictví.Hlavními metodami práce jsou metody popisné, metody analýzy veřejné politiky, morfologická analýza a metoda srovnávací, doplněné o prezentační schémata.