Obchodník s cennými papíry - Janovec, Michal, 1982- (2009)
Hlavním cílem práce je charakteristika a rozbor postavení obchodníka s cennými papíry (obchodníka), jeho působení a regulace v systému finančních trhů a především posouzení stávající právní úpravy, která chod obchodníka jako právnické osoby upravuje. Obchodník vstupuje do různých vztahů při svém fungování. Nejvíce je vidět jeho činnost ve vztahu ke svým zákazníkům - klientům, pro které zajišťuje služby.