Microfluidic devices for bioanalysis - Grym, Jakub, 1976- (2010)
Cílem mé disertační práce byl vývoj mikrofluidických zařízení a jejich on line spojení s hmotnostním spektrometrem. V první části mé práce jsem se zabýval mikrofabrikačními procesy pro přípravu skleněných mikrofluidických zařízení fotolitografickým způsobem následovaným chemickým leptáním a tepelným slinutím. Celý mikrofabrikační proces byl optimalizován pro komerčně dostupná borosilikátová skla. Ve druhé části byl vyvinut nový koncept pro elektrosprejové spojení mikrofluidických zařízení s hmotnostním spektrometrem. Vstupní otvor hmotnostního spektrometru byl upraven externím adapterem, který pomáhal k formování a přechodu elektrosprejového obláčku z vícekanálového polykarbonátového microzařízení do MS. Nebylo nutné použít žádnou jehlu na konci kanálku. Electrosprej byl iniciován přímo z otevřeného kanálku a napětí bylo připojeno mezi vzorek a vstup externího adapteru. V poslední části mé práce byla testována microfluidická zařízení s integrovaným mikronebulizátorem pro on-line spojen ...