Vliv hodnotových orientací na výkon ve sportovní gymnastice žen - Jalovecká, Barbora (2010)
Tato práce se zabývá vlivem hodnotových orientací na výkon v TeamGymu. Pomocí Dotazníku hodnotových orientací SPARO jsme hledali vztah mezi určitými komponentami osobnosti a výkonem v TeamGymu u adolescentních gymnastek. Z výsledků výzkumného šetření vyplývá, že týmy jsou ovlivněny jednotlivými komponentami osobnosti svých členek týmu, ať pozitivně, či negativně.