Spolupráce policejního orgánu s lékařem - Krejčí, Zdeněk; Prudil, Lukáš, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav soudního lékařství (2010)
Disertační práce se zabývá problematikou, která není v právních předpisech jednoznačně vyřešena, a to spoluprací orgánů činných v trestním řízení a lékařů. Tyto dvě skupiny se setkávají při různých příležitostech, autor se věnuje zřejmě všem kontaktům, které přicházejí v úvahu. V práci je proto rozebírána problematika kontaktů lékařů a orgánů činných v trestním řízení na místě nálezu zemřelé osoby, prohlídka těla, získávání informací ze zdravotnické dokumentace, problematika mlčenlivosti v kontextu s povinností spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení. Největší část práce je věnována problematice činnosti znalců ve zdravotnictví a podávání znaleckých posudků.
Thesis concerns problems that are not sufficiently covered in legal norms - co-operation of criminal procedure bodies and of physicians. These two groups contact themselves by various occasions. Author describes probably all possible contacts among these two groups. He elaborates contacts among criminal procedure bodies and physicians when dead person is found, body examination, access to information from medical records, problem of confidentiality in the context of duty to co-operate with criminal procedure bodies. Substantial part of the thesis concentrates on expert opinions and co-operation of experts and criminal procedure bodies.
Vedoucí práce: Lukáš Prudil
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010
Keywords: kriminální policie; policejní vyšetřování; soudní lékařství -- zákonodárství a právo; znalci; criminal police; expert witnesses; police enquiry; Forensic Medicine; disertace