Spolupráce policejního orgánu s lékařem - Krejčí, Zdeněk (2010)
Disertační práce se zabývá problematikou, která není v právních předpisech jednoznačně vyřešena, a to spoluprací orgánů činných v trestním řízení a lékařů. Tyto dvě skupiny se setkávají při různých příležitostech, autor se věnuje zřejmě všem kontaktům, které přicházejí v úvahu. V práci je proto rozebírána problematika kontaktů lékařů a orgánů činných v trestním řízení na místě nálezu zemřelé osoby, prohlídka těla, získávání informací ze zdravotnické dokumentace, problematika mlčenlivosti v kontextu s povinností spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení. Největší část práce je věnována problematice činnosti znalců ve zdravotnictví a podávání znaleckých posudků.