Metody technické mikrobiologie : Určeno [též] stud. vys. škol potrav., chem. a farmaceutického zaměření - Sikyta, Bohumil, 1932-2016 (Řada potrav. literatury, 1978)
Vlastní zkušenosti získané při výzkumu a vývoji technologických postupů výroby některých průmyslově významných látek produkovaných mikroorganismy doplňuje autor nejnovějšími poznatky z literatury. Popisuje kultivační zařízení,měřicí a regulační techniku, zabývá se sterilací živných půd a vzduchu, substráty pro kvasné procesy, kinetikou kvasných procesů, genetikou průmyslových mikroorganismů, izolací kvasných produktů aj.