Mykofloristická studie vybraných lesních celků jihozápadní části Bílých Karpat - Vávrová, Zdeňka, 1985- (2010)
Diplomová práce je zaměřena na studii mykoflóry makromycetů v přírodní rezervaci Háj u Louky, v přírodní památce Háj u Lipova a v lese na kopci Šumárník. Žádné z území nebylo doposud podrobně mykologicky prozkoumáno. Pro komplexnější seznámení se zkoumanými územími je součástí práce obecná charakteristika těchto území, ve které byly zpracovány informace týkající se geomorfologie, geologie, lesního hospodářství, aktuální a potenciální vegetace, historie výzkumu a také půdních, klimatických a hydrologických poměrů. Stěžejní část práce tvoří výsledky terénního průzkumu, který probíhal v letech 2006-2009. Během průzkumu byly v jednotlivých lesích zaznamenávány všechny nalezené druhy makromycetů, které jsou v práci zpracovány ve formě komentovaných seznamů a tabulek znázorňujících četnost jejich výskytu. K většině druhů byla pořízena fotodokumentace a herbářové položky, které jsou uloženy v herbáři Ústavu botaniky a zoologie PřF MU v Brně. V Háji u Louky bylo nalezeno 153 druhů, z nichž 3