Ochrana osobnosti v aktuální soudní praxi - Ryška, Michal (2010)
Tématem této práce je rozbor aktuální soudní judikatury ve sporech na ochranu osobnosti. Autor, soudce specializovaný na tuto problematiku, k problematice přistupuje kombinací systematické a analytické metody a rovněž kazuisticky ilustruje teoretické otázky na praktických případech.