Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým? - Dvořáková, Alena (2010)
Bakalářská práce zjišťuje jakou mají žáci SZŠ motivaci ke svému budoucímu povolání. Jejím obsahem je analýza motivů, kterými jsou žáci během studia ovlivňováni. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření mezi žáky I. a IV. ročníku SZŠ, které se zabývá rozdíly v motivaci pro studium. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o postoji žáků nižších a vyšších ročníků ke své budoucí profesi. Současně poukazuje na vytrácející se chuť pomáhat druhým lidem.