Dyadický vztah sestra - rodič hospitalizovaného dítěte - Poulová, Martina (2010)
Práce se zaměřuje na zmapování sociální interakce ve vztahu sestra - rodič hospitalizovaného dítěte. Hodnocení bylo prováděno na základě dotazníkového šetření mezi skupinami sester a rodičů hospitalizovaných dětí ve FN Brno PDM na klinikách - neurologie, chirurgie, ortopedie, ORL, ARO, oční, onkologie, interní. Při zpracování byly zjištěny rizikové oblasti v komunikaci sestra - rodič. Byl vypracován námět na zlepšení v těchto rizikových oblastech, který bude sloužit ke zlepšení komunikace na odděleních nemocnice mezi sestrami a rodiči. Je v plánu, že zjištěné poznatky se zveřejní.