Sepse a její prevence z pohledu sestry - Drábková, Jana (2010)
V bakalářské práci jsem zjišťovala, zda jsou všeobecné sestry pracující na odděleních intenzivní a resuscitační péče informováni o problematice sepse se zaměřením na oblast její prevence. Nejvíce jsou sepsí ohroženi pacienti právě na ARO/JIP. Zajímala mě úroveň teoretických znalostí u všeobecných sester, a zda používají doporučené postupy k zabránění vzniku sepse. Hlavní část práce tvoří analýza dat zjištěných průzkumným šetřením u zmíněných respondentů. Součástí práce je návrh na řešení zjištěných nedostatků.