Média a jejich vliv na postoje lidí ke zdraví v laické populaci - Mičánová, Marta (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vlivu médií v oblasti zdraví, na chování laické populace. První část práce se věnuje problematice vymezení pojmů týkajících se dané problematiky. Podává obecný přehled v oblasti zdraví, prevence, postojů a jejich propojení s oblastí médií a reklamy. Empirická část práce je zaměřena na zhodnocení možného vlivu médií na postoje laické populace. Zabývá se možností využití médií k ochraně a podpoře zdraví - preventivnímu chování. Tato část se také věnuje analýze získaných dat z provedeného průzkumu pomocí dotazníků a možným východiskům.