Chronická žilní nedostatečnost a její komplikace - bércový vřed - Denková, Petra (2010)
Bakalářská práce zjišťuje, jak moc jsou respondenti informováni o chronické žilní nedostatečnosti a její komplikace - bércový vřed. V teoretické části je popsána anatomie žil a kůže, definována chronická žilní nedostatečnost a její komplikace - bércový vřed, jejich rozdělení, příčiny, diagnostika a léčba. V praktické části jsou analyzovány výsledky průzkumu, které byly dosaženy dotazníkovou metodou. Závěr práce obsahuje údaje vyplývající z průzkumu, vyhodnocení dosažených cílů a očekávaných výsledků, které byly stanoveny na začátku práce.