Obezita a její zdravotní komplikace - Chlubnová, Kateřina (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku obezity. Zejména je zaměřena na zdravotní komplikace (diabetes mellitus, hypertenzi a degenerativní onemocnění kloubů a páteře), které obezita může způsobit. V empirické části zjišťuje výskyt obezity a nadváhy u lidí dospělého věku. Dále zjišťuje, zda se o následky obezity lidé zajímají a zjišťuje vztah mezi hodnototou BMI a již zmíněnými zdravotními komplikacemi obezity. V teoretické části je podrobněji rozepsána problematika obezity a její zdravotní komplikace.