Duchovní služba nemocným ve Fakultní nemocnici Olomouc - Matějková, Miroslava Tobia, 1978- (2010)
Bakalářská práce na téma duchovní služba nemocným ve Fakultní nemocnici Olomouc se zabývá problematikou poskytování duchovní služby nemocným hospitalizovaným ve Fakultní nemocnici Olomouc. Teoretická část se skládá ze tří kapitol. První definuje pojmy, popisuje základní spirituální potřeby nemocných a způsoby péče o ně v rámci holistického přístupu. Druhá kapitola na základě dokumentů blíže specifikuje obsah duchovní služby nemocným a vykresluje profil nemocničního kaplana. Poslední teoretická kapitola se cíleně zaměřuje na hlavní aspekty poskytování duchovní služby ve Fakultní nemocnici Olomouc. Výzkumná část je podložena výsledky dotazníkového šetření mezi pacienty hospitalizovanými ve Fakultní nemocnici Olomouc. Získaná data jsou pracována do tabulek a grafů.