Rozdíly ve stravovacích návycích u seniorů - Kovaříková, Petra (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na výživu a stravovací návyky u seniorů žijících v domácím a ústavním prostředí. Teoretická část se zabývá definicí stáří, výživou a metabolismem ve stáří. Výzkumná část je zaměřena na stav výživy, dodržování doporučeného pitného režimu a stravovací návyky u seniorů s vyhodnocením rozdílů mezi kategorií domácí prostředí a ústavní prostředí.