Psychická zátěž všeobecných sester pracujících v Psychiatrické léčebně v Brně - Špičáková, Renáta (2010)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřená na psychickou zátěž sester pracujících v Psychiatrické léčebně v Brně. Teoretická část je věnována charakteristice oboru psychiatrie, práci sester na psychiatrii, psychickým onemocněním a jejich léčbě, psychické zátěži. Cílem empirické části bylo pomocí Maslach Bournout Inventory (MBI) zjistit, jakou psychickou zátěž pociťují sestry pracující v Psychiatrické léčebně v Brně. Výsledky bakalářská práce poukazují na vysoké procento psychické zátěže sester při práci s psychicky nemocnými.