Nejčastější komplikace u pacientů v perioperační péči - Penková, Lenka (2010)
Cílem práce je zmapovat nejčastější komplikace u pacientů v průběhu perioperačního období. Pozornost je zaměřena na důslednost perioperačních sester při dodržování zásad a postupů perioperační péče v době od příjezdu pacienta na operační sál až do doby transferu z operačního sálu s důrazem na bezpečí pacienta v průběhu celého perioperačního období. Snahou je zjistit kolik respondentů se setkalo s komplikací perioperační péče během své praxe a co respondenti považují za nejrizikovější okamžik perioperační péče.