Duševně nemocný mezi námi - Hausner, Milan, 1929-2000 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1961)
Práce je určena předešvím rodinným příslušníkům duševně nemocných. Usiluje o vymanění psychiatrie z posledních zbytků pověry a předsudků a o spolupráci zdravotníků s nejbližším okolím nemocných