Multidetection platform for microcolumn separations - Peš, Ondřej (2010)
Platforma, která by umožnila zaznamenání průběhu separace a vícenásobnou detekci, je často vyžadována na poli současného vědeckého výzkumu a aplikacích. Narozdíl od ostatních off-line systémů je multidetekční platforma založena právě na detekci pomocí několika analytických technik, které mohou výrazně přispět k identifikaci a kvantifikaci látek v komplexních směsích. Platforma obsažená v této práci vychází z rozhraní pro vakuové nanášení z roku 2002 a umožňuje mikrofrakcionaci na vhodný substrát s následnou detekcí pomocí laserem indukované fluorescence z pevné fáze, příp. identifikaci a kvantifikaci pomocí specifických reakcí a hmotnostní spektrometrie.