Sexuální život očima lékaře - Herber, Otto, 1924-1994 (Universita vojáka, 1958)
Přehledně uspořádané, jasné kapitoly pojednávají z hlediska socialistické morálky o osobním vztahu mezi mužem a ženou. Zdůrazněn význam a úloha rodiny, pojednáno o otázkách fyziologie a zvláštnostech pohlavního života, o vývojových poruchách, o pohlavních chorobách ve vztahu k alkoholu a závěrem i o sterilitě, antikoncepci a abortech