Elektroencefalogram u mozkových nádorů - Menšíková, Zdeňka, 1916- (Státní zdravotnické nakladatelství, 1957)
Odborná monografie pojednává o důležitosti elektroencefalografie pro mozkovou topiku. Tato vyšetřovací metoda poskytuje nejen hrubou orientaci lokalisační, ale i přesnější určení druhu nádoru a některé pathofysiologické zprávy o vlastních činnostních elektrických dějích mozkových. Klinický rozbor jednotlivých případů je usměrňován podrobným zpracováním většího počtu elektroencefalogramů.