Problémy psychiatrie v praxi a ve výzkumu - Krákora, Stanislav, 1892-1959; Krákora, Stanislav, 1892-1959; Skaličková, Olga, 1906-1969; Roubíček, Jiří, 1912-1996 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1957)
Sborník, vydaný k 75. narozeninám vynikajícího čs. psychiatra a neurologa, prof. dr. Zdeňka Myslivečka, obsahuje kromě dvou črt o životním díle jubilanta čtyři desítky odborných prací z oboru neurologie a psychiatrie, jimiž autoři podávají obraz současného stavu čs. bádání v této oblasti lékařské vědy