Duševní vývoj dítěte a jeho poruchy : příručka pro dětské lékaře - Brohm, František, 1912-1981 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1957)
Obsáhlá příručka pojednává o duševním vývoji dítěte, shrnuje hlavní zásady pedagogické a uvádí přehled pathologických úchylek, s nimiž se nejčastěji setkávají dětští lékaři. V psychologické části knihy jsou v patnácti kapitolách rozpracovány základní vývojové stupně dětské psychiky, část psychiatrická pak řeší všeobecné i speciální otázky klinické praxe