Pohlavní život a výchova k manželství a rodičovství : příručka pro vychovatele, učitele a rodiče - Nedoma, Karel, 1915-1974 (SZdN, 1955)
Kolektiv autorů opírá se o práce A.S. Makarenka, V.M. Kolbanovského a L.A. Zalkinda a podává s hlediska sexuologického a pedagogického poučení o pohlavním životě v rámci celkové výchovy člověka v socialistickém společenském zřízení