Dospívající dívka : lékařské poučení ženské mládeži - Peter, Rudolf, 1900-1966 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1956)
Populární příručka pro mladé dívky i jejich rodiče a vychovatele podává souhrn hlavních poznatků o zdravém pohlavním životě dospívající ženské mládeže. Poučuje dívky o uzpůsobení pro plnění jejich ženského poslání v životě, mluví o dospívání, o lásce a manželství, o anatomii, hygieně a správné životosprávě, o významu tělovýchovy na růst mladého organismu a uzavírá pokrokovými etickými zásadami šťastného, čistého a zdravého života člověka socialistické společnosti