Cereální snídaně - Kapounová, Zlata (2010)
Předkládaná práce se věnuje historii a charakterizaci obilných snídaní dostupných na českém trhu a jejich spotřebě v porovnání se zahraničím. Podrobněji jsou popsána kritéria, podle kterých lze hodnotit nutriční kvalitu jednotlivých výrobků, uvedená kritéria jsou aplikována na konkrétních příkladech. Teoretická část práce sumarizuje nutriční a zdravotní přínos snídaňových obilovin a jejich potenciální zdravotní rizika. V praktické části je hodnocen a diskutován dotazníkový průzkum zaměřený na spotřebu, preference a znalosti vztahující se ke snídaňovým obilovinám.