Je to sladké, a cukr to není . Co je to ?

Tato práce přináší přehled v současnosti nejvíce diskutovaných sladidel.Soustředí se jak na jejich chemický a fyzikální charakter, tak na jejich využití,označení a denní přípustné množství. Samostatnou kapitolu tvoří účinek sladidel na zdraví. V praktické části jsou pomocí dotazníku zhodnoceny znalo...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Fajkusová, Kristýna (Dissertant)
Other Authors: Matějová, Halina, 1954- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/176841/lf_b_b1/
Cover Image
Description
Summary:Tato práce přináší přehled v současnosti nejvíce diskutovaných sladidel.Soustředí se jak na jejich chemický a fyzikální charakter, tak na jejich využití,označení a denní přípustné množství. Samostatnou kapitolu tvoří účinek sladidel na zdraví. V praktické části jsou pomocí dotazníku zhodnoceny znalosti a postoje k sladidlům, především stolním sladidlům.
This work is a summary of the most discussed sweeteners. It is focused on their chemical and physical character. Next fields of view are application, marking and acceptable daily intake. A separate chapter in this thesis is the effect of sweeteners on human health. A questionnaire is used in the practical part. Knowledge and attitude towards sweeteners, especially the table-top sweeteners are evaluated.
Item Description:Vedoucí práce: Halina Matějová
Physical Description:86 l.