Fantastické a magické z hlediska psychiatrie - Vondráček, Vladimír, 1895-1978; Holub, František, 1894-1965 (Praha : Avicenum, 1972)
V publikaci jsou zaznamenány a uspořádány rozmanité výplody lidské obrazotvornosti i způsoby fantazijního projevu, které mají nezřídka povahu magického úkonu. Tyto duševní produkty jsou vysvětlovány ze struktury psychickéaktivity a jejich poruch. Při objasňování kořenů smyslu, jenž je vkládán do takovýchto představ i hodnotících úsudků, je hojně užito příkladového materiálu
Obálka a vazba: Jiří Běhounek
7000 výt.
Přehl. lit.
Pozn.
Odkazy na lit.
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: okultismus; psychiatrie; occultism; psychiatry