Fantastické a magické z hlediska psychiatrie - Vondráček, Vladimír, 1895-1978 (Avicenum, 1972)
V publikaci jsou zaznamenány a uspořádány rozmanité výplody lidské obrazotvornosti i způsoby fantazijního projevu, které mají nezřídka povahu magického úkonu. Tyto duševní produkty jsou vysvětlovány ze struktury psychickéaktivity a jejich poruch. Při objasňování kořenů smyslu, jenž je vkládán do takovýchto představ i hodnotících úsudků, je hojně užito příkladového materiálu