Problémy osvojení dětí - Vodák, Pavel (SZdN, 1967)
V publikaci se spojili pracovníci různých oborů - lékaři, psychologové, právnici i pracovníci sociální služby, aby osvětlili složitou problematiku spojenou s osvojením dětí. Vycházejí z dlouholetých praktických zkušenostíaseznamují s poznatky a výsledky své práce, ať už jde o pozitivní či negativní stránku problému. Kromě právních předpisů a rozborů provedených adopcí, opřených o statistická šetření, uvádějí i základní kritéria propředadopčnívyšetření dětí i žadatelů o osvojení