Život bez mikrobů - Kruml, Jiří, 1925-1975; Miler, Ivo, 1930- (Praha : Orbis, 1975)
Populárně vědecká knížka se pokouší prokázat užitečnost a potřebu nového vědního oboru gnotobiologie, zabývajícího se studiem výšších organismů (zvířat) uměle pěstovaných bez mikrobů. Klade si otázku užitečnosti některých mikrobů pro organismus, zabývá se mikroorganismy v kosmu a jejich původem. Sleduje vztah mikroorganismů a radioaktivity a shrnuje dosavadní výsledky vyzkumů gnotobiologie pro potřeby moderní medicíny, zejména v oblasti imunologie.
7000 výt.
Keywords: gnotobiologické modely; mikroby; microbes; Germ-Free Life; populárně-naučné publikace; popular works