Neeuklidovská geometrie - Křížová, Kristýna, 1986- (2010)
Práce je členěna na dvě části. První se zabývá hyperbolickou geometrií a druhá eliptickou geometrií. V obou částech jsou nejprve uvedeny základní poznatky dané neeuklidovské geometrie. Poté jsou představeny některé modely těchto geometrií v euklidovském prostoru. V každém modelu jsou popsány základní objekty geometrie a vztahy mezi nimi. Na závěr každé části jsou zařazeny řešené konstrukční příklady v jednotlivých modelech. K práci je přiloženo CD obsahující Java applety uvedených příkladů vytvořené v programu GeoGebra a CaR.