Mapování charakteristik vegetačního krytu obrazových dat MODIS - Gaja, Pavel, 1988- (2010)
Cílem bakalářské práce je sestavení map vybraných charakteristik vegetačního krytu v rozsahu střední Evropy s využitím obrazových produktů skeneru MODIS. Po podrobném prostudování produktů MODIS charakterizujících vegetaci byl jako nejvhodnější pro její mapování vybrán normalizovaný diferenční vegetační index (NDVI), s nímž byla vytvořena databáze relevantních snímků (s ohledem na časoprostorové vymezení). Tato databáze posloužila ke konečnému zhotovení map vegetačních indexů NDVI pro střední Evropu. Navíc byly sestaveny časové profily NDVI vybraných vegetačních povrchů.