Kartografický projekt map dopravy vybraného území - Brož, Ladislav, 1988- (2010)
Hlavní cíl této bakalářské práce spočívá v tvorbě série tří map dopravy vybraného modelového území, které představuje Jihomoravský kraj. Vytvořené mapy v měřítku 1:500 000 znázorňují různé aspekty silniční a železniční dopravu v daném území. Východiskem pro jejich tvorbu byly rešerše současné české kartografické tvorby a datové zdroje využitelné pro tvorbu digitálních map dopravy. Práce se věnuje také používaným kartografickým metodám a jejich implementaci ve znakových sadách.