Kontextový WMS klient - Palas, Jan, 1985- (2010)
Bakalářská práce Kontextový WMS klient se zabývá návrhem mapového klienta, který umožní komunikaci s kontextovou mapovou službou (CWMS), resp. její konkrétní implementací s názvem Sissi. Vlastnímu návrhu klienta předchází rešerše současných mapových klientů dostupných na Internetu. Současně jsou popsány i rozhraní Web Map Service a Contextual Web Map Service, které klient při komunikaci využívá. Součástí práce je i zhodnocení dvou mapových aplikačních programových rozhraní, které je možné využít pro vlastní implementaci klienta.