Problematika lidských práv při formování amerického práva v 17. a 18. stol. - Buzek, Lukáš, 1983- (2010)
Práce na pozadí rozboru procesu stojícího za formováním konkrétních normativních řešení a koncepcí dotýkajících se problematiky formální ochrany lidských práv v americkém právu odpovídá na otázky týkající se původu a důvodu specifického pojetí jednotlivých práv, stejně jako bezprostředních podnětů majících dopad na vznik pocitu potřeby jejich formálního zachycení.