Odpovědnost za vady podle obchodního zakoníku - Navrkal, Ondřej (2010)
Práce si klade za cíl podrobně analyzovat právní úpravu odpovědnosti za vady v tuzemských obchodních vztazích. Rozebírá nedostatky platné právní úpravy, ale zejména upozorňuje na chyby a možná rizika při její aplikaci v praxi. Práce porovnává českou právní úpravu s principy mezinárodního soukromého práva, čímž čtenáři nabízí komplexnější pohled na danou problematiku. Zohledněn je také návrh nového českého občanského zákoníku.