Právní aspekty přeshraničních fúzí národních společností v komunitárním právu (ve světle judikatury Evropského soudního dvora) - Lasák, Jan, 1984- (2009)
Tato rigorózní práce se zabývá problematikou přeshraničních fúzí národních společností v komunitárním právu s důrazem kladeným na judikaturu Evropského soudního dvora. Práce je přitom věnována především analýze svobody usazování dle čl. 43 a násl. Smlouvy o ES, jež tvoří jeden ze základních pilířů práva Evropských společenství (ES), na kterém se přeshraniční fúze rovněž zakládají, a směrnice Rady a Evropského parlamentu č. 2005/56/ES, o přeshraničních fúzích obchodních společností.