Binomická věta v učivu střední školy - Florová, Hana (2010)
Práce se věnuje pojetí výuky binomické věty v učebnicích středních škol. První dvě kapitoly mapují historii českého středního školství od roku 1848 do současnosti a jsou rozděleny na podkapitoly podle období, ve kterých byly přijaty významné reformy školství. Třetí a zároveň hlavní část je věnována vybraným učebnicím pro střední školy, které obsahují učivo o binomické větě. Každá učebnice je zde popsána a zhodnocena. Poslední kapitola pak obsahuje vlastní učební text k danému tématu, který je dle mého názoru nejvhodnější pro dnešní studenty.