Povrchová úprava krystalického křemíku v bariérovém výboji - Haničinec, Martin (2010)
Tato práce se věnuje studiu povrchových modifikací krystalického křemíku (c-Si) v bariérovém výboji buzeném za atmosférického tlaku ve vzduchu. V experimentech byl využíván koplanární bariérový výboj (DCSBD) a byl studován vliv parametrů výboje a délky expozice na změnu vlastností povrchu křemíkových desek. Cílem práce bylo určení parametrů výboje pro efektivní povrchové opracování.