Geometrie komplexních čísel - Boháč, Pavel (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím komplexních čísel v planimetrii. Je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola se věnuje teoretickým poznatkům, zavedením elementárních planimetrických pojmů jako jsou bod, přímka, úsečka, vektor apod. a popisem základních vztahů mezi nimi. Hlavním cílem druhé kapitoly je na rozličných příkladech demonstrovat výsledky první kapitoly této práce a ukázat výhody tohoto netradičního přístupu ke klasické eukleidovské geometrii.