Teorie čísel v řecké matematice - Směšná, Petra (2010)
Účelem této práce je přiblížit čtenáři matematiku starověkého Řecka. Zaměřuje se na teorii čísel, která je podrobně popsána ve třech kapitolách Eukleidových Základů. Práce se snaží srozumitelným způsobem vysvětlit první z těchto kapitol-knihu sedmou.